To top

Personvernerklæring

Personvernerklæring

Sist oppdatert: 07.12.20

Denne erklæringen gjelder for Ditech AS sin behandling av personopplysninger som samles inn fra våre kunder, leverandører eller andre forretningsforbindelser.

 

Personopplysninger som behandles

Ditech AS behandler i utgangspunktet bare firmaopplysninger som oppgis til oss og som er nødvendige for at vi skal kunne gjennomføre våre forpliktelser overfor kunder, leverandører og andre forretningsforbindelser. I de tilfeller privatpersoner ønsker å handle av Ditech AS, må vi innhente personopplysninger for å kunne utføre leveringen og få oppgjør for handelen. Ditech AS samler inn personopplysninger som fødselsdato eller personnummer kun i tilfeller hvor salget finansieres ved leasing.

 

Eksempler på personopplysninger som innhentes:

  • Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse for kunder som er privatpersoner
  • Navn, telefonnummer og e-postadresser for kontaktpersoner i selskaper
  • Kjøpshistorikk
  • Bankkontonummer til registrerte kunder
  • Kredittstatus og – informasjon for næringsdrivende kunder
  • Innloggingsdetaljer for kundekonto i nettbutikk hvis kunden har bedt om det
  • Bruksmønster nettside via informasjonskapsler
  • Navn, ID-kopi, personnummer eller førerkortnummer for kundens representant samt navn og personnummer for faktiske eiere av selskap i forbindelse med inngåelse av leasingkontrakt

 

Hvordan informasjonen innhentes

Ditech AS samler inn informasjon via personlig fremmøte, telefonsamtale, kontakt pr. e-post, registrering for mottak av nyhetsbrev og via skjema for opprettelse av kundekonto i nettbutikk.

Bankkontonummer innhentes automatisk til vårt ERP-system ved KID-innbetaling. Ved betaling i betalingsterminal, vil kun 10 av de 16 sifferne i ditt kortnummer være tilgjengelig for Ditech AS.

Ditech AS bruker kredittopplysningsverktøy for å innhente informasjon om kredittstatus og – forhold. Ditech AS har abonnement på kredittopplysninger for næringsdrivende og selskap, men ikke privatpersoner.

Du kan selv velge å oppgi etterspurt informasjon. Hvis du ikke ønsker å oppgi nødvendig informasjon, kan Ditech AS være forhindret fra å levere ønsket vare eller tjeneste til deg, eller din bedrift.

Alle ansatte i Ditech AS har tilgang til innhentet informasjon som arkiveres i felles CRM-, ERP- og kvalitetssystemer. Alle ansatte må signere en taushetserklæring som omhandler behandling av personopplysninger.

 

 

Formålet med informasjonen som innhentes

Informasjon som firmanavn, personnavn, fakturaadresse, leveringsadresse, e-postadresse, organisasjonsnummer og varespesifikasjon innhentes for å kunne levere produkter til deg og for å kunne inndrive vårt fakturakrav for de kjøpte varer. Ditech AS er pliktige til å registrere denne informasjonen med bakgrunn i regnskapslovgivningen.

Informasjon, som navn på kontaktpersoner, telefonnummer og e-postadresse, innhentes for å lette informasjonsflyten mellom deg og Ditech AS i tiden frem til varelevering er utført og faktura betalt.  

Vi vil på basis av innsamlet informasjon kunne kjøre kjøpsstatistikker for ditt kundeforhold for å kunne gi deg bedre tilpassede tilbud og mer relevant og interessant informasjon.

Bankkontonummer registreres for å kunne foreta evt. utbetalinger til rett kontonummer. 

Kredittinformasjon innhentes for å kunne vurdere om og hvor stor kreditt du som næringsdrivende kunde kan få hos oss. Informasjonen kan også benyttes til å vurdere innfordringsmetode ved uteblitt betaling.

Hvis du abonnerer på vårt nyhetsbrev, vil oppgitt e-postadresse brukes til å sende deg dette.
I meldingssystemet som benyttes til utsendelse av nyhetsbrev, vil vi kunne se om du har åpnet brevet og hvilke lenker du har klikket på. Denne informasjonen benytter vi for å bedre vår kommunikasjon med deg. Du kan når som helst avslutte utsendelse av nyhetsbrev ved å henvende deg til Ditech AS, se kontaktinformasjon nedenfor.

Vi vil også i noen tilfeller be deg om frivillig deltakelse i kundeundersøkelser slik at vi kan få en tilbakemelding fra våre kunder om hva som er bra og hva vi kan gjøre bedre. Dette vil bidra til at vi stadig kan forbedre kvaliteten på de varene og tjenestene som vi tilbyr.

Vi bruker informasjonskapsler på våre nettsider for at du skal få en bedre brukeropplevelse og for at vi skal kunne analysere bruken av nettsidene slik at vi bedre kan forstå våre kunders behov samt forbedre funksjonaliteten. En informasjonskapsel, ofte kalt cookie, er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside. Første gang du besøker vår nettside fra en ny enhet, vil du få opp en melding om at informasjonskapsler blir brukt, og du må akseptere ved å klikke «Jeg forstår» før informasjonskapselen tas i bruk. Informasjonskapselen brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer for deg hvis du ber om det, huske handlekurv i nettbutikken eller registrere hvor du beveger deg rundt på nettstedet.

Noe av informasjonen om bevegelse på våre nettsider hentes og brukes av f.eks. Google Analytics. Denne informasjonen er ikke personlig og brukes kun til statistikk.

Informasjonen som samles inn forut for inngåelse av leasingkontrakt samles inn for å forhindre hvitvasking og finansiering av terrorisme.

 

 

Hvordan lagres informasjonen

Informasjonen lagres i Ditech AS sin kunde- eller leverandørbase i våre CRM-, ERP-systemer og i noen tilfeller i vårt kvalitetssystem. Kontaktinformasjon lagres også gjerne i e-postsystem. Den lagres også på transaksjonsnivå; dvs. for hvert tilbud, ordre eller faktura.

Personopplysninger knyttet til utsendelse av nyhetsbrev lagres på vår konto i vår leverandørs nettbaserte program for utsendelse av nyhetsbrev.

Innhentede svar på kundeundersøkelser lagres i vår leverandørs program.
Svarene er anonyme for oss og vår programleverandør så lenge det ikke er oppgitt noe personinformasjon i kommentarfelt. Les personvernerklæringen til vår programleverandør her.

Innloggingsdetaljer og øvrig informasjon innhentet via informasjonskapsler fra nettside lagres på vår nettsideleverandørs servere. Selve informasjonskapselen lagres på din egen enhet.

Informasjonen som samles inn forut for inngåelse av leasingkontrakt arkiveres ikke av Ditech AS, men videreformidles til finansieringsselskapet og arkiveres i finansieringsselskapets systemer for håndtering av avtaleforholdet.

 

Hvordan slettes informasjonen

Informasjon som må tas vare på av hensyn til regnskapslov eller annen lovgivning, vil tidligst bli slettet når påkrevet oppbevaringstid er utløpt. Øvrig informasjon som er registrert i vår kunde- eller leverandørbase kan slettes, evt. rettes, på oppfordring fra deg til Ditech AS, se kontaktinformasjon nedenfor.

Informasjonskapsler/cookies sletter du selv fra din egen enhet via den nettleseren du bruker.

 

Utlevering av informasjon til 3. part

Ditech AS samarbeider med inkassobyrå for å inndrive fordringer som ikke blir betalt etter utsendt purring fra oss. Ditt navn, adresse og kontaktinformasjon som tlf.nr. og mailadresse samt informasjon om fordringen kan derfor bli utlevert til inkassobyrå om vi opplever problemer med å få betaling for solgte varer og tjenester.

Ditech AS samarbeider med finansieringsselskap ved salg finansiert som leasing. Ditech AS vil i slike tilfeller innhente personopplysninger for kundens representant i form av ID-kopi, personnummer eller førerkortnummer, samt informasjon om hvem som står bak selskapet i form av navn og personnummer. Disse opplysningene gis videre til finansieringsselskapet for opprettelse av avtaleforholdet.

I andre tilfeller vil ikke Ditech AS videreformidle dine personopplysninger til andre aktører.

Ditech AS bruker underleverandører til å drifte våre servere og vår nettside. Vi bruker også underleverandører for å samle inn og behandle personopplysninger ment for nyhetsbrev og kundeundersøkelser. Slike underleverandører kan arkivere og evt. behandle personopplysninger på vegne av Ditech AS, men er underlagt taushetsplikt iht. databehandleravtale.

 

Rettigheter

Som kunde av Ditech AS har du rett til å kreve innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensning i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven.

Hvis behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake.

Dersom du mener at Ditech AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette kan gjøres ved å sende klage til Datatilsynet; kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no (http://www.datatilsynet.no).


Kontaktinformasjon

Ditech AS, Ravnevn. 5, 3174 Revetal
Telefon: 33 30 68 00 / mail: post@ditech.no